dilluns, 11 de maig del 2009

Rambla meva, què t'ha passat?

Doncs el que ja es veia venir que passaria.

Des de fa unes setmanes La Vanguardia ve publicant una sèrie de notícies en relació a la degradació que ha patit el carrer insignia de Barcelona. Amb un to una mica encarcarat i solemne, des del diari del grup Godó s'han encarregat de denunciar l'assetjament que pateixen tant els guiris anglesos mamats com els autòctons de tota la vida com un servidor que escriu.

Certament, la Rambla ja no és el carrer que era. No és menys cert que de senyoretes "que fumen i parlen de tu" sempre n'hi ha hagut, però no té res a veure amb l'agressivitat i organització que caracteritzen les subsaharianes, nigerianes o d'on sigui que persegueixen, mà en paquet alié, qualsevol jove o gran que s'apropi. I és difícil no apropar-si, perquè el carrer va ple de gom a gom d'aquestes senyoretes, des de Pl.Catalunya fins a Drassanes.

Tampoc fa falta que sigui jo qui descobreixi l'ingent exèrcit de "lateros" que intenten vendre, primer una llauna de cervesa al himne de "cerveza, bier amigo" i després afegeixen "haxis, marihuana, cocain?"...A vegades penso que estaria bé portar un cartell que digues "NO", perquè és esgotador. Per cert, una pista, les llaunes les guarden a dins dels contenidors d'escombraries...així que qui vulgui comprar una llauna i posar-se-la als llavis ja sap.

Jo no sé què esperen des de l'Ajuntament de Barcelona per fer algo, perquè la imatge és patètica. Diuen que La Vanguardia es posa en aquest plan perquè hi ha qui té interessos immobiliaris a la zona. Potser sí, però si recordem el que és una externalitat possitiva, jo sóc el primer a signar per a que es prenguin mesures per a que quan surtis de nit, per la Rambla, després d'una setmana de dur treball, no et sentis en "Territori Comanche" i el Sr. qui sigui pugui vendre uns pisos tan cars com pugui.

Que em tornin la Rambla!!