dilluns, 20 d’agost del 2007

28 Semanas Después

Podria ser el temps que feia que no escric...gairebé (ja ho tenen les vacances), però és el títol d'una pel·lícula, continuació de la semidecepcionant 28 Días Después.

I és que si algo de bo han de tenir els dies de pluja en ple mes d'agost és que et pots mirar totes les pelis que vulguis i més.

Al que anavem. Per començar la pel·lícula, igual que ja feia la seva predecesora té la virtut de semblar feta amb 4 duros, tot i que comptem amb la presència d'algun actor conegut com Robert Carlyle (protagonista a Full Monthy i secundari genial a Trainspotting entre d'altres)

El més destacable, un cop més, és la virtut que aquest cop Fresnadillo té al mostrar-nos una Londres desolada i post-apocalíptica on poc a poc s'intenta tornar a la normalitat i amb un xulesc exèrcit dels USA posant ordre. L'atmòsfera és asfixiant des del primer minut fins al final, l'efecte de "camera a l'espatlla" funciona molt bé (tot i que potser hi ha una mica d'abús que acaba per marejar a l'espectador") i el plantejament és prou correcte. No oblidem de que parlem d'una típica peli de zombies, però aquí aquests corrent que se les pelen i tenen molt mala llet.

Com a defectes trobo que hi ha massa repetició d'escenes i l'efecte espectacular d'hordes de zombies corrent, tot i ser com he dit espectacular, ja ho havíem vist a 28 Días Después. A part, hi ha coses que no quadren gens i que no he aconseguit entendre. Em refereixo a la poca seguretat que hi ha per mantenir captiva a una portadora del letal virus (no hi ha ningú, ni el Tato que diria aquell, vigilant que ningú s'acosti...en una Londres en quarentena ¿?) i no sé perquè posen a tothom en una sala amb tan poca seguretat que fa totalment propici que passi el que passa. Són coses absurdes que no encaixen en una pel·lícula que ens vol transmetre com seria una epidèmia en un món més o menys realista.




Interessant el final (que ja es veu venir) i la participació d'aquesta futura (té 17 anys) "peazo jaca" Imogen Poots, que té uns ulls que es mengen la pantalla més que els zombies es mengen a la resta de gent.

Recomenada per aquells que tingueu ganes de veure una peli de zombies i d'estar en tensió al cine. Una bona peli del gènere...res més.

1 comentari:

sukkus ha dit...

no he vist ni la primera ni aquesta, així que poc puc aportar, però celebro el teu retorn a l'escriptura :)