dimecres, 29 d’agost del 2007

"La ñ de España"

Com a bon seguidor de l'esport dels triples i la cistella m'encanta veure tots els partits que puc de bàsquet europeu. Aquests dies estivals també he mirat els partits de preparació de la Selecció Espanyola de bàsquet. Uns partits on Pepu Hernández, seleccionador que encara no ha perdut ni un partit i que sempre ha guanyat fent més de 70 punts i que té una medalla d'or del Mundial...vaja un crac amb caràcter (a qualsevol amb un mínim de memòria li venen al cap les cabrejades que agafava quan entrenava a l'Estudiantes i considerava, moltes vegades amb raó, que l'arbitratge no era bo).

El que més em preocupa, ja que el joc és d'un alt nivell, és la miopia de la FEB que ha agafat l'Ñ com a nou símbol, que no feia cap falta, de la selecció. No és que em faci cosa veure una Ñ, no...però un cop més s'obvia que a Espanya hi ha més cultures, llengües, pobles que els castellans. Per què sempre aquesta miopia? Per què aquest menyspreu constant? Si precisament la selecció és un excel·lent exemple d'integració i respecte on, a diferència del fútbol, mai s'havia agafat com a bandera de l'"Ejpania casposa". I més tenint en compte la quantitat de jugadors catalans, Marc i Pau Gasol, Navarro, Mumbrú, Trias; amb que compta el combinat.

Algú em podrà dir que és la manera més sencilla d'integrar a tothom en un sol símbol...Aleshores també representa a Mèxic, Veneçola, Argentina, etc.?

Opino que és una cagada com una casa que només ajuda a dividir més encara. També és significatiu que cap partit preparatori s'hagi disputat a Catalunya...Potser els de la FEB s'ensumaven poca entrada (no serà per falta d'afició: Barça, Penya, Girona i Manresa a l'ACB)? Doncs que pensin per què deu ser, no? O només és perquè no som organitzadors?

I finalment, el que és esperpèntic és la presència d'un tal Suso que no fa més que dir la "Ñ de ESPAÑA" com si fos subnormal, amb tot el respecte als disminuits psíquics.

Senyors de la FEB...hi ha vida, cultura, esport, gent, sentiments més enllà de l'Ñ. Després els sabrà greu que hi hagi una certa demanda de seleccions nacionals...

Dit això, ja tinc ganes de que sigui 3 de setembre per poder veure els partits!

1 comentari:

xerop ha dit...

Tio, tens més raó que un sant...