dilluns, 8 de setembre del 2008

LHC 1, Terra 0 ?

Dimecres és la data marcada per engegar l' LHC, l'experiment científic més ambiciós que un pot imaginar amb la teconologia disponible actualment fent servir la màquina més gran mai creada per la humanitat.

A part de l'esdeveniment científic és divertit escoltar o llegir les teories de, atenció, "El món s'acaba!". Des del 2000 que no en teníem una, no? Resulta que de sobte han sorgit un exèrcit d'experts en física que pronostiquen que el món fotrà un pet gràcies a aquest experiment. Bé, més que un pet el que diuen que passarà és que anirem tots plegats a dins d'un dels forats negres que es podrien crear com a conseqüència de voler reproduir en un laboratori els microsegons inmediatament posteriors al Big Bang.

Quins pronosticadors més tontos...només poden perdre. Si hi ha dos possibilitats, A.- El món, efectivament, s'acaba i B.- La Terra segueix girant i el Barça fent el pena; en tots dos casos els moderns Nostradamus tenen les de perdre: o moren o queden com uns idiotes paranoics que creuen en vídeos com aquest (1 milió de visites):



Posats a fer teories, doncs tan vàlida és la teoria de la inmortalitat quàntica. Aleshores, podria ser que en milers d'universos paral·lels, en efecte, l'LHC acabés causant la destrucció total...Observadors = 0; Univers = 0. Però encara que en un sol univers l'LHC no donés cap problema, aleshores, Observadors = entre 6 - 8 mil milions d'éssers humans; Univers = 1. Seguiríem existint, seguiríem observant i seguiríem ignorants del destí de la resta d'universos paral·lels.

Prefereixo aquest altre vídeo sobre l'LHC

1 comentari:

sukkus ha dit...

esperem que demà pugui tornar a comentar :)