dissabte, 26 de maig del 2007

Joost (Web TV)






Avui n'han parlat al telenotícies i m'ha picat la curiositat.


Joost TV, dels creadors de Kazaa i Skype, pretén ajuntar TV i Internet en un. De moment només hi ha la versió beta a la que només s'hi pot accedir a través d'invitació (si algú me'n pot fer arribar-ne alguna), tal com passava amb Gmail fins no fa pas tant.

És interessant i m'agradarà veure què passa amb temes com la publicitat. Faran publicitat global o permetrà localitzar-la en funció de la IP de l'espectador o la nacionalitat que digui que té quan faci el registre? El segon cas seria més lògic i interessant per al publicista. A part es veu que també permetrà xat i altres característiques d'Internet.



En algunes webs/bloc he vist que feien un Joost vs. Youtube. Personalment crec que són coses força diferents i, a no ser que Joost permeti a la gent fer els seus propis programes de TV i penjar-los de forma gratuïta, crec que l'únic que tindrà a veure l'un amb l'altre serà que estan basats en imatges en moviment.

A part, via www.error500.net he pogut accedir a un pdf on sortien les cadenes que ja s'han interessat per la plataforma entre les que podem trobar Antena 3 (en negociacions) i Real Madrid (confirmat).

Mentrestant, a Venezuela, el Chávez va tancant televisions i retallant la llibertat d'expressió.