dilluns, 4 de juny del 2007

Rostock G8





Uhm, vale, ok...Hi ha coses que estan bé. La Globalització actual tal com està plantejada no funciona del tot bé i s'ha de fer algun ajustament. Però:
a) Estan d'acord amb la violència anarquista?
b) Si tot el que és capitalisme és una merda enorme...a qui donen les gràcies per tenir una videocàmera, accès a Internet, un programa d'edició de vídeos, haver-se pogut baixar la música amb un P2P, etc. Si us plau, el capitalisme no serà un sistema òptim, però que em donin una idea d'alternativa viable. He llegit algun llibre d'ATTAC i fan molta crítica i crec que l'única proposta era la Taxa Tobin. És algo, però vaja.
c)Quantes vegades seguides han vist Braveheart.
d)La frase "Els rebels d'avui poden ser els tirans de demà" els diu alguna cosa?

El G8 no és un exemple de democràcia, ni molts dels seus dirigents són del meu agrat (anda que no s'ha lluït el Putin), i de ben segur que podrien dedicar més esforços a parlar sobre la lluita contra la pobresa, condonar el deute extern (com que no hi ha governs ultracorruptes a Àfrica, clar...), etc. però els grups anarquistes i antisistema de l'estil "o estàs amb nosaltres o ets un capitalista de merda" tampoc em semblen millors. Com passa sovint, la solució es deu trobar en un punt mig.

3 comentaris:

sukkus ha dit...

Completament d'acord, tan fàstic em fan els líders polítics que fan i desfan l'evolució del món a la voluntad del "gran capital", com aquests anarquistes que es queixen a base de poder-se pagar viatges a Rostock pagat pels seus "papas", que oh miracle, li poden pagar el viatge gràcies al capitalisme. Com dius la solució està entre mig, però com en tota evolució el canvi ha de venir per una revolució radical. El problema és que aquesta ha d'anar comandada per gent que estigui fotuda de debò i que tingui un model alternatiu (que un cop al poder es corrompran i la revolucio quedarà en quelcom entremig), no per gent amb mòbil, playstation i demés, que com els hi paguen tot, poden deixar de preocupar-se de sobreviure i manifestar-se per un món millor (quin?)només perquè és cool, oh tiu, tiu, jo vaig estar a Rostock.

Sobre la violència per això també crec que molts probablement no pertanyen al moviment, sinó que són infiltrats d'altres grups(neonazis) o fins i tot pel propi G8 per desautoritzar el moviment. I és que en aquest món, tothom està podrit :)

Marc Gil ha dit...

Si, això dels violents "infiltrats" és ben possible. De fet a Barcelona sabem que va passar. El que ja no entenc és que en els seus propis vídeos "promocionals" hi posin imatges de manifestants repartín llenya.

Odisseu ha dit...

Tius me'n vaig a Rostock

Ja he preparat la motxil.la, no porto roba... dues granades, un parell de "lutxacos", espasa jedi, escopeta retallada... he convencut a un amic de la uni que em deixi el tanc!!!

Jajajajaja... ja veuran aquests capitalistes que provoquen guerres!!! Canviarem el mon!!! un nou mon ple de floretes comenca a partir de dema, i ho aconseguirem... a patades!!!!