dimarts, 25 de setembre del 2007

Madrid 2016

Ja s’ha escollit (falta aprovació del COI) el nou logo per a la candidatura de Madrid als Jocs Olímpics del 2016.

Curiós logo aquest, escollit per votació popular. Una mà multicolor que simbolitza la multiculturalitat. Moltes crítiques se li poden fer a aquesta mà (dreta).













La meva opinió, molt al contrari de l’expressada pel creador, és que aquesta mà no em sembla que et saludi amigablement. Més aviat em diu un “STOP” com una catedral. Per altra banda, em recorda molt al “logo”, si és que el podem anomenar així, que s’ha emprat en més d’una manifestació contra ETA (les mans blanques). Això últim es pot interpretar com un símbol antiviolència o potser és simple coincidència.

Finalment, després de tot el merder que ha envoltat, envolta i envoltarà les seleccions esportives nacionals no-castellanes, com la basca, la gallega i la catalana, es demostra un cop més que a Madrid estan molt més disposats a acceptar i a obrir els braços a aquelles cultures no-espanyoles abans que les pròpies cultures d’Espanya. Quina llàstima.

Bé, ja se sap que els logos i mascotes Olímpiques, d'Expos i demés mai acaben d'agradar a tothom.

2 comentaris:

xerop ha dit...

Mmm, realment no havia caigut en el simbolisme de l'stop... ben trobat. De totes maneres, i encara que potser tens rao amb aixo que dius de que a Madrid estan més disposats a obrir els braços a les cultures no-espanyoles abans que les pròpies cultures de l'estat... be, ja saps que aixo dels logos i les multiculturalitats és més qüestió d'omplir-se la boca, no? Asquerosa correció política.

Marc Gil ha dit...

Si, si...el que és políticament correcte ven molt. Quan es tracta de demanar l'organització d'un esdeveniment de la magnitut dels Jocs, tot són bones cares.

ZP en sap molt d'això (imagina Quecu Novell) "Aprobaré el Estatuto de Catalunya que salga del Parlament"