dijous, 6 de setembre del 2007

Tarantino kicks ass!!

Avui he anat a veure Death Proof la segona del projecte Grindhouse que aquí les distribuidores han dividit en dues parts "Planet Terror" i la ja citada pel·lícula (això mateix...procureu que la gent pagui doble)

Què puc dir d'aquest film, doncs que és una de les pel·lícules que m'ha deixat amb més bon sabor de boca, o potser millor dit, amb més sabor a sang des de Pulp Fiction (potser "Abierto hasta el amanecer" encaixaria una mica amb Death Proof, per la sorpresa general i el canvi sobtat de registre). El projecte Grindhouse es presenta com un homenatge a les pel·lícules de Sèrie B que Q.T. veia de jovenet. Suposo que es refereix a aquelles pel·lis, que surten a les pel·lis, que són les pel·lis que veuen els adolescentes als autocinemes (es deu dir així). L'atmòsfera cutre l'aconsegueix colant un rera l'altre suposats defectes de la gravació, com ara diàlegs que es tallen, zooms de càmera primerenc, plànols propers al cine dogma, etc.





Com que és una peli que fa poc que està en cartellera no vull fer d'spoiler i espatllar-li el final a algú que pugui llegir-me. Només diré que és una peli que no té pretensions argumentals, tot i que els diàlegs de les noies són sencillament deliciosos, delirants, plens de sexe, complexos estúpids i paraulotes (hauré d'actualitzar la llista); més enllà que proposar-nos una situació de violència, sang i fetge perquè sí sens més i un final genial.

Recomenada per aquells seguidors de Tarantino que van quedar una mica decebuts (o molt) amb Kill Bill (sobretot la II, tot i alguns bons diàlegs) i que no esperin una obra mestra com Pulp Fiction o Reservoir Dogs, sino una història sencilla, però amb el segell de la casa. També us recomanaria anar-la a veure en VO (però un servidor, acostumat a veure sèries i pelis en VO, no ha pillat una merda pel punyeter "slang"...sort dels subtítols)

Ah, per cert, una juguesca...a veure quantes referències a altres coses que ha fet Tarantino podeu trobar. Jo n'he vist algunes de molt evidents:

Politono Kill Bill, Revista amb CSI (QT va fer dos episodis), Revista Fangoria (no perquè l'hagi fet ell, sino perquè segur que la llegia d'adolescent), ball sexy-sinuós tipus Salma Hayeck a Abierto hasta el amanecer, cotxe grog amb franges negres (estil Bruce Lee).

Segur que n'hi ha més, però l'hauria de tornar a veure.

1 comentari:

sukkus ha dit...

la tinc pendent de veure, el problema és com... En alemany pot ser molt xunga, VO hauria d'anar a Munich, bcn potser ja no hi serà quan torni a baixar... Hauré d'esperar al DVDRip probablement xD

He vist el trailer aquí a Alemanya i ja m'esperava una peli com la descrius, així que suposo no em deceberà.