dijous, 27 de setembre del 2007

"¡A satelitazos contra los asteroides!"

Notícia astronòmica/curiosa que m'he trobat a la pàgina española de la ESA. Es tracta del projecte "Don Quijote"* que pretén desplaçar de la seva trajectòria un asteroide mitjançant, literalment, un xoc amb un satèl·lit artificial (Hidalgo)**, que serà observat per un segon satèl·lit (ho endevineu: Sancho...ara música, "Sancho, Quijote. Quijote, Sancho...".

El mètode és una mica bèstia, no? Però si ho publiquen a la pàgina de la ESA, tampoc deu ser una mala idea.


















*Com a mínim no li han posat "Banderillero" o "Folclórica 2010"
**Joderr...

4 comentaris:

sukkus ha dit...

Bé, en el fons és semblant a la idea americana d'enviar projectils contra un possible asteroide que s'aproximés perillosament contra la Terra. Suposo que fent xocar un satèl.lit deu ser més previsible (o simulable) el què passarà després (trajectòries de les parts restants de l'asteroide).

Marc Gil ha dit...

Potser sí que és una qüestió de simulació...però surt a compte? Vols dir que no és més costós fer un satèl·lit amb l'única finalitat de fer-lo petar?

L'idea americana és igual de bèstia, però sembla que amb els míssils els hagi de sortir més econòmic. Vaja, és el que em sembla a mi.

sukkus ha dit...

Ja et dic que tampoc ho veig massa clar, però és l'única explicació que se'm va ocórrer. Costós, doncs no tinc ni idea, suposo que un míssil per anar a l'espai tampoc seria tan barat com els que es dissenyen per guerres convencional, però una mica més barat deu ser, sí. De totes maneres si de salvar el nostre planeta es tracta no crec que ens vingui d'aquí

Marc Gil ha dit...

No, no...si s'ha de fer petar un asteroide per salvar el tema, el fem petar i punt. No crec que hi hagi discusió! jeje

Simplement que pots tirar-li pedres o tirar-li un Nokia d'última generació.