diumenge, 25 de novembre del 2007

Barcelona sense feixistes



El mínim que puc dir és que estic orgullòs de que un nazi no hagi pogut presentar el seu llibre a Barcelona i de que es queixi de que sigui l'única ciutat espanyola on no ha pogut fer-ho.

No li donaré més publicitat a aquest tio, ni diré el seu nom, ni tan sols m'interessa el més mínim el que escrigui un desgraciat del KKK.

Em fot una ràbia relativa que digui que "no té llibertat d'expressió", però és el que sempre diuen els feixistes com ell. Gent intolerant que en el seu moment cremava llibres, matava persones que pensaven diferent o que, simplement, tenien un major concentració de melanina a la pell.

En aquest cas crec que Voltaire no aplicaria el que va dir:"No estic d'acord amb les teves idees, però defenso el teu sagrat dret a expressar-les".

6 comentaris:

sukkus ha dit...

Mmm, no hi estic completament d'acord. És un tema delicat, però crec que estic amb Voltaire, fins i tot en casos així. Prohibir aquests actes només els reforça i caus en la seva pròpia trampa. El feixisme s'ha de combatre ideològicament amb educació i cultura, i gubernamentalment amb mà duríssima cap a qualsevol acte que vagi més allà de les paraules i afecti a la llibertat de qualsevol altre individu. Però prohibir una conferència... crec que el millor és ignorar-los, que no es sentin importants.

Marc Gil ha dit...

Potser si, però la meva opinió sincera és la que he escrit.

Una cosa és que proposin una determinada manera de veure el mòn. Però crec que no es pot justificar res que impliqui l'extermini d'algun altre col·lectiu ni atemptar contra la vida d'algú altre.

Amb ideologia i cultura es poden combatre moltes coses, cert, però no està de més que algunes manifestacions totalment contràries als drets humans estiguin prohibides. Oi que a Alemanya està prohibit el negacionisme, per exemple?

sukkus ha dit...

Sí, no només a Alemanya, sinó a d'altres països: http://es.wikipedia.org/wiki/Negacionismo#Legislaci.C3.B3n_frente_al_negacionismo_del_Holocausto

No, per exemple a EEUU, on bé, moltes coses són un desastre i en moltes són un exemple.

Entenc la teva opinió, i sent-te sincer, visceralment la comparteixo. Però raonant lògicament, segueixo pensant que és perillós entrar en camp de prohibir la llibertat d'expressió en postures contràries a la teva, ni que sigui en casos justificables com aquest, que lògicament atempta contra la llibertat d'altres individus.

Debat interessant en tot cas, difícil realment de defensar al 100% cap de ls dues postures. A veure si s'hi apunta algú més xD.

PD: buf, quin mal als ulls el meu anterior comentari amb el governamentalment acastellanitzat

Marc Gil ha dit...

Si, ja ho pots ben dir que és un debat difícil.

Potser barrejaré temes, però em sorprén que la Audiència actues tan fermament com desmesurada, fins i tot ridícula, per la ja famosa crema de fotografies reials o en el tema, també força ridícul, de "El Jueves" i que en un cas molt més perillós com és el del KKK no hagi fet res de res.

En canvi, la ciutadània, el clam popular majoritari, també va exercir el seu legítim dret d'expressar-se en forma de manifestació en contra d'aquesta conferència. I van aconseguir el que es van proposar.

Ho podríem veure com una mena de lluita de llibertats d'expressió, no?

Marc Gil ha dit...

Per cert Kus, una notícia semblant a la que comentem

http://www.elpais.com/articulo/internacional/Manifestantes/antifascistas/logran/retrasar/conferencia/ultraderechistas/Oxford/elpepuint/20071127elpepuint_5/Tes

sukkus ha dit...

Oh, el link ja no funciona.

Bé, estic d'acord amb el què dius sobre el Rei i el Jueves, però clar, tampoc vaig defensar mai aquestes actuacions xD. Ara, sí és trist que allà es moguessin tan ràpid i aquí no. De totes maneres han de pensar que a Espanya, constitucionalment, totes les persones som iguals... menys la Família Reial.

El clam popular contra la conferència és lícit, però també ho és que el poder judicial i els governs han d'estar per sobre d'això.