dimarts, 13 de novembre del 2007

Els Nobels del PSOE


M'ha sorprés la notícia on s'explica que el PSOE tindrà el suport d'una sèrie de Nobels, principalment economistes, per fer el seu programa (suposo que després s'ho passaran pel forro). De totes maneres no són els primers, Romano Prodi, ja ho ha fet i altres governs eurpeus també. Tant és, no deixa de ser interessant.

He llegit llibres d'un parell d'ells, Jeremy Rifkin i Joseph E. Stiglitz, sobretot aquest últim a qui "admiro". M'agrada molt la seva manera de pensar i les solucions que proposa a problemes globals. No sé si es podrà concentrar en un sol país, ja que té una visió global de l'economia.

Si realment els escolten, crec que Zapatero sentirà que una gent que mereix ser pressa seriosament (esperem que no la caguin com cert pare de l'ADN) li diu que desastres com les Rodalies van en contra de qualsevol raonament d'eficiència econòmica, per posar un exemple actual.

El PSOE ha jugat una carta molt interessant i han definit uns referents clars i menys obscurs que José María "melenitas" Aznar. Servirà per elevar el nivell del debat polític d'aquest país?

Per altra banda, a tots aquells que us interessi l'economia global i que vulgui llegir un llibre didàctic, però que profunditza en molts temes i que ens explica quins són els problemes d'una globalització mal dirigida, us recomano sense marge d'error: "Making Globalization Work" d'Stiglitz.

3 comentaris:

Odisseu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
sukkus ha dit...

Marc, de veritat creus que en aquest país es deixaran de criticar els uns als altres i de criticar a Catalunya per tenir un debat econòmic seriós? Tiu, que després de tants segles no cal esperar miracles.

Ara de cara als demés, doncs a veure si ens publiquen el què aquesta gent proposa, això sí pot ser interessant (sempre que no sigui un acte de propaganda sense més)

Marc Gil ha dit...

M'agradaria que fos així. Però si llegeixes el post ja dic que el més probable és que s'ho passin pel forro i tornin a l'electoralisme pur i dur.

Tot i així, considero que és una iniciativa interessant.