diumenge, 13 d’abril del 2008

Final a la catalana

No és que sigui un plat que porti panses i pinyons, sino que la ULEB (la UEFA del bàsquet europeu) presenta una final aquest vespre entre dos equips catalans. La prensa esportiva parlarà d'equips espanyols...Bé, i què? Com vaig posar al bloc de sukkus, a mi barrejar qüestions polítiques amb l'esport em sembla malament, així que cadascú que pensi com vulgui.

La qüestió interessant és que aquests equips (Penya i Girona), particularment el DKV Joventut, porten tota la temporada demostrant que ara per ara són els projectes basquetbolistes més consolidats a casa nostra. Després de l'esperada derrota del FCBarcelona davant d'un Maccabi no superior, però sí més equip, als amants de l'esport de la taquicàrdia només ens queda disfrutar d'un partit d'aquesta categoria. No importa que la copa sigui la ULEB perquè la Penya podria estar tranquilament dins de la Final Four de Madrid. Si aconsegueix la victòria l'any que ve participarà en aquesta competició...tot i que malauradament amb la segura baixa de Rudy que estarà fent les amèriques com un exitòs Pau Gasol, Calderón o Navarro qualsevol.




Per què aposto tan fermament per la Penya*? Doncs per la seva menor dependència de determinats jugadors. Sona fort dir això quan identifiquem Penya amb R+R (Rudy i Ricky) però en el cas del Girona aquesta dependència es multiplica en la persona del germaníssim (que ja ha demostrat que està on està per les seves qualitats innates) Marc Gasol. A més a més, la Penya fa un joc alegre, ofensiu, atrevit i espectacular. És la típica manera com els que són o hem estat entrenadors de bàsquet de nanos hem aconseguit que aquests s'enganxin a aquest esport: "Ostres, has vist quina esmaixada" "mira, mira quin passa li ha fet pel mig de dos adversaris" "TOMA boina!" etc.

Així doncs, ànims Penya, ànims Girona i visca el bàsquet


*També m'interessa que guanyi la Penya per aconseguir que el FCBarcelona tingui ,gairebé segura, una bonica plaça a l'Eurolliga de la propera temporada.

4 comentaris:

sukkus ha dit...

Ei, explica'm això de la plaça gairebé segura. Poden arribar a participar 5 d'un mateix país? Per passar només hem de quedar campions d'acb o no ser-ho però quedant per darrere de Madrid, Unicaja, TAU i Penya?

sukkus ha dit...

doncs segons aquest article:

http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idtipusrecurs_PK=7&idnoticia_PK=500512

ens interessava més que guanyés l'Akasvayu de cara als interessos del Barça

Marc Gil ha dit...

Doncs jo ho vaig llegir a alguna banda...


Eurolliga seria per a Madrid (lliga), Penya (ULEB), TAU i Unicaja (Triennis) i quedaria una plaça de la lliga que seria pel Barça, no?

sukkus ha dit...

segons això del sport, si l'equip que guanya la uleb aconsegueix a la vegada la quarta plaça espanyola, només hi van 4 equips. En cas contrari ni poden anar cinc.

Així que ara estem obligats a quedar per sobre la Penya a la lliga (playoffs), repte a priori més dificil que quedar per sobre d'Akasvayu.