dijous, 26 de novembre del 2009

L'origen dels ulls blaus

Un bon dia de ara farà prop de 10.000 anys va néixer la primera criatura amb alguna peculiaritat que inicialment no deuria sorprendre als seus progenitors, però quan va passar un temps els va fer pensar que alguna cosa era diferent. Tenia els ulls blaus!

Mai abans cap nadó que havia nascut amb uns ulls d’aquell color els havia mantigut durant tant de temps. Per què la seva criatura no tenia el color que corresponia? Hauria de tenir els ulls ben foscos! Com corresponia i com sempre havia estat!

Però no, va resultar que els seus ulls eren ben blaus. Poc sabrien els seus pares que amb tota probabilitat els causants d’aquella raresa eren ells mateixos i les coses de l’atzar que van deixar sense melanina uns ulls normals.

No obstant i gràcies a que fa 10.000 anys ja existia una cosa anomenada instint maternal, la criatura va viure i va ser acceptada fins que va ser prou adulta per començar a interessar al sexe oposat.

I ja sabem com són tots plegats...ens agraden les coses exòtiques i diferents. Si tots haguéssim tingut els ulls blaus hauríem buscat uns ulls foscos i, és clar, va passar el contrari. La natura que és molt llesta i sap que en la barreja de gens està la clau de la subsistència.

De manera que en un temps rècord, dins dels paràmetres de l’evolució genètica, aquella raresa es va transmetre i va passar a ser molt més comuna, particularment entre les tribus del nord d’Europa que van trobar que era en certa manera una cosa bona tenir uns ulls més clars en un ambient on la llum era més tènue.

Més endavant van oblidar quina funció tenien aquells ulls i van començar a passar les seves vacances d’estiu a la costa. Ai, ai...quines cremades de tercer grau es feien els ulls blaus mentre els antics ulls foscos es fotien un fart de riure al crit de “gamba!”.

Però com els ulls blaus seguien volent anar a la platja per torrar-se van tornar a barrejar-se amb els ulls foscos (i van sortir coses com la Naomi Campbell) per poder lluir-se al sol del Mediterrani mentre els ulls foscos se'ls miraven encuriosits...

1 comentari:

Albins ha dit...

Està clar que els que tenim els ulls blaus molem :P