dilluns, 24 de març del 2008

El boicot olímpic

Semblarà oportunista parlar d'aquest tema ara que hi ha tot el merder del Tíbet...doncs ho és!

Em sorprén conèixer aquests dies les notícies sobre el possible boicot que poden patir les olimpiades d'aquest estiu a Pekín. Per mi l'únic que pot explicar-ho és, com ja he dit, l'oportunisme. Suposo que ara tot tipus de personalitats públiques, suposadament compromeses, diran que estan en contra d'aquests Jocs. Per què? Perquè s'estan infringint els drets humans? Si us plau, una mica més de respecte per aquests drets! Xina no ha començat a passar-se pel forro els drets humans aquests últims dies. Ja fa molt de temps que, per posar un exemple, no es pot accedir a informació sobre Tiananmen.



És un país que censura, que no respecta els drets més bàsics i que, ah! amic, que té mooolts diners. Uhm, tothom vol fer negocis amb la Xina...Us imagineu la de negocis que es poden fer gràcies als Jocs? Jo no puc ni imaginar-m'ho, però la xifra en Euros és de molts dígits. I l'esport d'èlit és un negoci més.

A la Xina no hauria d'haver-hi Jocs Olímpics aquest any. D'acord que ha fet el que cap ONG ha aconseguit, treure milions de persones de la pobresa i convertir-los en una creixent massa consumidora. Però l'esport hauria de ser alguna cosa més...

3 comentaris:

sukkus ha dit...

Sí als Jocs Olímpics. Ja només em faltaria un boicot perquè s'enfonsés més el meu fons d'inversió xinés :)

Pau ha dit...

No els hi havíen d'ahver concedit la organització dels Jocs. Però com sempre tot es mou per la pasta i el poder. Aviam quin país li diu res a la Xina, un dels imperis més poderosos del món, la màquina de produir més ben engrassada i eficaç de l'actualitat, amb costos ridiculs per els inversors. Amb perdò per el teu fons Sukkus. El plantejament és, "si els hi donem els Jocs, potser milloren en molts aspectes el drets humans", o no. Xina continuarà fent el que ha fet fins ara, i aviam qui és el guapo que li diu res?`
Salut

Marc Gil ha dit...

Home, tenim un terrible antecedent, Berlín 1936...donar-lis els jocs com que va servir per ben poc.

El que s'hauria d'haver fet era no donar les Olimpiades des d'un inici...i no ara pensar que "hosti, igual aquesta gent no sap què és la democràcia"

S'ha reaccionat tard.